Російські хакери здійснили «десятки» кібератак на Чехію, – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

У міністерстві закордонних справ Чехії заявили, що країна стала об’єктом “десятка” кібератак, здійснених російською групою APT28, також відомою як Fancy Bear, яка пов’язана з російською військовою розвідкою ГРУ.

“Деякі чеські установи… стали об’єктами кібератак, які використовували раніше невідому вразливість у Microsoft Outlook з 2023 року”, – йдеться в заяві міністерства.

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан заявив, що інфраструктура Чехії нещодавно зазнала “більше десятка” таких атак.

“Напади були організовані Російською Федерацією та її військовою розвідкою ГРУ”, – сказав він.

Це сталося після того, як глава МЗС ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина має докази причетності Росії до “нестерпної” кібератаки на вебсайти Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у 2023 році.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…