Українські військові збили над Донеччиною черговий російський Су-25

Джерело: бійці 110-ї ОМБр

Бійці 110-ї ОМБр в суботу, 18 травня, повідомили, що збили російський літак Су-25 над Донеччиною.

“Четвертий пішов! Знову прибили Су-25 ворога! Нині його рештки дотлівають в одній з донецьких посадок. Наше небо стане пеклом для окупантських пілотів!” – йдеться в повідомленні.

Додамо, що українські захисники часто завдають ударів по російських винищувачах. У Повітряних силах пояснили, що в ЗСУ є необхідні інструменти для цього.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.