Швейцарські законодавці підтримали посилення заходів проти російських шпигунів

Джерело: Reuters

Верхня палата парламенту Швейцарії підтримала пропозицію про посилення заходів щодо висилки шпигунів, приділяючи особливу увагу агентам російської розвідки.

Проголосувавши 32 “за” і дев’ять “проти”, законодавці верхньої палати підтримали пропозицію під назвою “систематично висилати російських та інших іноземних шпигунів”.

“Іноземні держави повинні відчувати, що Швейцарія реагує на порушення її безпеки та захищається”, — сказала президентка Швейцарії Віола Амгерд.

Вона додала, що уряд хоче послідовно висилати офіцерів розвідки, чия діяльність загрожує безпеці Швейцарії або її ролі як держави, у якій відбудеться мирний саміт щодо російсько-української війни.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч.