Порошенко привіз бригадам на Харківщину нову партію техніки

Джерело: “ЄС”

Лідер “Євросолідарності” Петро Порошенко привіз бригадам на Харківщину FPV-дрони, окопний РЕБ, “Цукорки” та іншу техніку.

“Коли почався наступ ворога на Вовчанськ — ми зреагували миттєво. Привезли дрони — точніше, багато дронів, щоб прикрити позиції артилеристів. Ми знову на Харківщині. Потреби в забезпеченні тут сильно не змінилися. 36 окрема бригада морської піхоти має позиції під Вовчанськом, і Валерій Прозапас попросив для своїх хлопців 100 Мольфарів та 5 Мавіків”, – розповів пʼятий Президент.

Як нагадав морський піхотинець, офіцер ЗСУ Валерій Прозапас, який воює у складі 36-ї бригади, Порошенко привозив допомогу і в Миколаєві, і в районі Баштанки – всюди, куди заходила бригада.

“Тепер ось Харківщина, це вже сьома чи восьма наша смуга. Все дуже доречно, тому що FPV закінчуються, тож ця сотня вже з завтрашнього дня полетить на Вовчанськ”, – зазначив він.

Фото: “ЄС”

Також військовим привезли три комплекси купольного РЕБ “Шатро”. Їх отримали батальйон “Айдар” 5-ої ОШБр, бригада НГУ та 66 ОМБр. Такий РЕБ створює “купол” над позиціями наших бійців і робить їх невразливими для ворожих безпілотників на відстані від 100 до 250 метрів.

Фахівці пояснили, що ці системи захищають підлітну зону і убезпечують підрозділ від FPV-дронів, які втрачають звʼязок і летять шкереберть. Потреба у портативних системах РЕБ для захисту наших підрозділів зростає, бо ворог постійно нарощує виробництво дронів-камікадзе.

Фото: “ЄС”

Артилеристам, які надають вогневу підтримку побратимам з інших бригад, Порошенко передав автотехніку – вантажівки та екскаватор.

“А ще привезли військовим велику партію шин. Під вантажівками вони “летять” дуже швидко. Також тут вантаж інструментів та запчастин для 194 понтонно-мостової бригади”, – розповів п’ятий Президент.

Фото: “ЄС”

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Ван Ї обговорив підтримку Китаєм оборонної промисловості Росії, зазначивши, що китайські розмови про мир в Україні не відповідають реальним діям. 

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.