Німеччина затримує 14-й пакет санкцій проти Росії, – дипломати ЄС

Джерело: Reuters

Дипломати ЄС заявили, що в п’ятницю, 14 червня, Європейський Союз не узгодив 14-й пакет санкцій проти Росії, оскільки Німеччина стверджувала, що компанії ЄС нестимуть відповідальність за порушення санкцій.

Офіційні особи з 27 країн ЄС понад місяць обговорювали пакет, що включає заборону на перевалку російського СПГ і план покласти на операторів ЄС відповідальність за порушення санкцій дочірніми компаніями та партнерами в третіх країнах.

Посли мали обговорити та визначитися з цим питанням у п’ятницю ввечері, але тему санкцій в останній момент зняли з порядку денного засідання. Наступна зустріч послів відбудеться в середу.

Дипломати ЄС заявили, що Німеччина висловила застереження щодо впливу на свою галузь щодо дочірніх компаній і партнерів у третіх країнах.

Згідно з пакетом санкцій, ЄС також заборонив відвідувати свої порти кораблям, які сприяли військовим діям Росії.

Це може включати транспортування товарів, які приносять значний дохід для Росії, товарів або технологій, що використовуються в секторі оборони та безпеки, або транспортування палива за межами системи обмеження цін G7.

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Ван Ї обговорив підтримку Китаєм оборонної промисловості Росії, зазначивши, що китайські розмови про мир в Україні не відповідають реальним діям. 

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.