США відновлять постачання озброєння Ізраїлю найближчими днями – BILD

Джерело: BILD

У найближчій перспективі Сполучені Штати планують відновити постачання озброєння Ізраїлю для подальшого стримування терористів ХАМАС.

У травні влада США призупинила постачання зброї Ізраїлю через наступ на місто Рафах у секторі Газа.

Прем’єр країни Біньямін Нетаньягу нещодавно закликав США відновити постачання. З відповідним проханням він звернувся до держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Як зазначив Нетаньягу, припинення постачань підірвало можливості Ізраїлю щодо стримування бойовиків. Водночас глава уряду наголосив, що його країна у будь-якому разі продовжить захищатися тими засобами, які має у розпорядженні.

В ізраїльських урядових колах повідомили, що США знімуть обмеження в найближчий день і постачать Ізраїлю більше озброєння.

Зауважимо, 5 червня Ізраїль оголосив про нову військову кампанію проти ХАМАСу в центрі Гази перед початком переговорів між посередниками США та Катару щодо завершення угоди про припинення вогню.

Втім, 16 червня Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) повідомила про введення “тактичних пауз” у бойових діях на території Сектора Газа. Перерви необхідні для забезпечення надходження гуманітарної допомоги до населення регіону.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.

Американський журналіст Такер Карлсон анонсував інтерв’ю Президентом України Володимиром Зеленським.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

У комуні Медон-ла-Форе на південний захід від Парижа невідомі напали на чотирьох людей, зокрема представницю уряду Франції. Нападу зазнала Пріска Тевено і три її помічники. 

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.