В окупованому Криму 23 червня пролунали вибухи: що відомо про атаку

Джерело: інформацію зібрали Букви

Удень 23 червня в окупованому Криму пролунали вибухи. Російське міноборони стверджувало, що півострів обстріляли за допомогою ATACMS.  Т.з. “голова” Севастополя Михайло Развожаєв заявляв про трьох загиблих та сотню поранених.

Російське міноборони твердить, що “чотири ракети збито, ще одна вибухнула над містом”.

Російський Telegram-канал Readovka писав, що внаслідок атаки загинула дев’ятирічна Соня Авер’янова – донька заступника міського голови Магадана Олега Авер’янова. Окрім неї, загинули дворічний малюк та доросла жінка. Всього заявляли про 124 постраждалих.

Telegram-канал “Военкор Котенок” писав, що над акваторією Чорного моря працює винищувач Global Hawk.

Фото: “Военкор Котенок”

Своєю чергою, Telegram-канал “ЧП Севастополь” написав: “ATACMS застосовується або з аеродромів із технікою, або з базування систем ППО, С-300 або С-400. Думаю, ракету збили чи відпрацювала позаштатно. Якби БЧ штатно розкрилася над пляжем, там були б сотні загиблих, ATACMS – страшна річ. Не здивуюсь, якщо виявиться, що впала наша ракета ППО”.

Фото: “ЧП Севастополь”

Фото: “ЧП Севастополь”

ЧП Севастополь” навів історію, що на пляжі в Учкуївці чоловік закрив собою дружину від уламків. На фото видно закривавлену спину чоловіка, а жінка, схоже, не зазнала травм.

“Ми були на пляжі в Учкуївці з кумами в цей момент. Не можу підібрати слів, щоб описати цей жах і кошмар. Все сталося за лічені секунди. Ми не встигли нікуди втекти і сховатися. Ми просто лягли в пісок обличчям і закривали вуха. Чоловік лежав на мені і закривав мене собою. А я кричала і просила Бога вберегти нас. Але постраждали багато людей, дітей! Я чула і бачила цих дітей у крові, що кричали. Люди допомагали одне одному. Водії автобусів та просто жителі на своїх автомобілях вивозили людей із пляжу”, – йдеться у повідомленні.

Фото: SHOT

Українська сторона не коментувала цей випадок. Редакція “Букв” не має можливості перевірити дані з незалежних джерел через російську окупацію Криму.

1 липня обленерго застосовуватимуть заходи обмеження споживання протягом всієї доби. Причина — зростання енергоспоживання через спеку.

Президент Володимир Зеленський погодився з можливістю переговорів із главою РФ Володимиром Путіним задля закінчення війне. Однак, зауважив на важливій умові: переговори між Україною та Росією можуть відбуватися “через посередників”.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко закликав Львівську міськраду пришвидшити розв’язання питанням з відбудовою музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі. Політик нагадав, що запропонував власним коштом відновити будівлю, проте місцева влада досі зволікає з рішенням.

30 червня день народження українського політичного та державного діяча, Головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича, котрий своїм життєвим шляхом здобув особливе місце в історії та вважається одним з найяскравіших лідерів руху за незалежність України.

В Оболонському районі Києва уламки ворожої повітряної цілі впали на житловий будинок, внаслідок чого відбулося загоряння кількох квартир. Наразі відсутня інформація про постраждалих.