Кабмін заборонив аптекам вказувати на вивісках інформацію про рівень цін

Джерело: МОЗ України.

Уряд України заборонив аптекам вказувати на вивісках рівень цін та порівнювати себе з конкурентами.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову “Про внесення змін до пункту 161 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)”.

Відтепер на вивісці та зовнішніх рекламних конструкціях аптечного закладу не дозволяється вказувати рівень або іншу ознаку цін, яка може вплинути на наміри споживача щодо придбання товарів у такому закладі.

Також не можна вказувати інформацію, що може вводити споживача в оману, про орієнтованість аптечного закладу на обслуговування певних соціальних груп населення.

Окрім того, не допускається порівняння з іншими аптечними закладами.

  •  В Україні вступає у дію заборона стосовно електронних сигарет. З 11 липня набувають чинності норми Закону № 1978, якими вноситься чимало змін до антитютюнового законодавства, зокрема щодо заборони виробництва (крім виробництва для експорту), оптової та роздрібної торгівлі та імпорту для реалізації на території України ароматизованих сигарет.

Президента Аргентини Хав’єра Мілея звинуватили у плагіаті частини його нещодавньої промови на Генеральній асамблеї ООН, яка нагадує слова з політичного серіалу “Західне крило” (The West Wing).

Вінтажний Ferrari Анджеліні Джолі буде виставлений на аукціоні Christie’s у Парижі 20 листопада.

У Венесуелі від жовтня почали святкувати Різдво. Міста прикрасили святковими декораціями, щоб відволікти населення від нещодавніх скандальних виборів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Її взяли під варту.