Росіяни завдяки Керченському мосту вивозять крадені корисні копалини з України – розвідка

Джерело: Міністерство оборони Великобританії в Х (Twitter).

Росіяни використовують Керченський міст, аби вивозити з окупованих територій України вкрадені корисні копалини. Британська розвідка вважає, що для РФ копалини є не тільки майже напевно затребуваними, а ще й потенційними цілями для знищення економіки України.

Росіяни переслідують ідею позбавити Україну доступу до власних копалин, а також зруйнувати інфраструктуру. На території держави є поклади залізняка, вугілля, титану, урану, марганцю, золота та літію.

Транспортні мережі, які покращує РФ, потрібні не тільки для посилення війська, а й задля більшого і швидшого видобування українських корисних копалин.

Наприклад, гауляйтер окупованої частини Запорізької області казав про продовження модернізації та будівництва автомобільних і залізничних транспортних зв’язків з Росією. Вони потрібні для експорту зерна та корисних копалин, а не тільки для потреб ЗС РФ.

На південь від Дніпрорудного в Запорізькій області Росія продовжує видобувати корисні копалини та транспортує їх залізницею. Потяги проходять через Крим і Керченський міст до Росії. Ця діяльність є небезпечною, оскільки поїзди проходять через території, де активно діють українські партизани, які вже брали на себе відповідальність за напади, зазначили в міністерстві оборони Великої Британії.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.