Третю ніч поспіль російські окупанти атакують Київ ударними дронами: є загиблий та постраждалі

Фото: t.me/VA_Kyiv

Джерело: КМВА та мер Києва Віталій Кличко

13 липня – третю ніч поспіль – російські окупати атакують ударними БпЛА Київ. Цієї ночі над столицею було збито близько 10 ворожих цілей. Унаслідок падіння уламків є руйнування та жертви.

За інформацією КМВА цієї ночі росіяни масовано атакували Київ іранськими дронами-камікадзе. БпЛА заходили з різних напрямків.

Силами і засобам ППО в повітряному просторі Києва було виявлено і знищено близько десятка ворожих цілей.

Падіння уламків збитих БпЛА зафіксовані у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста, внаслідок чого є пошкодження житлових будинків.

Окрім цього, у Дарницькому районі осколкових поранень зазнали 19-річна дівчина та 23-річний хлопець, їх госпіталізовано.

У Шевченківському районі під час ліквідації наслідків врятовано одну людину.

Своєю чергою мер Києва повідомив, що внаслідок падіння уламків у Подільському районі виникла пожежа у багатоквартирному будинку. Під час гасіння полум’я рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.