Ще одна жертва обстрілу: в одному з притулків помер пес «Лабрадор»

Джерело: ГО Зоопатруль Україна/Instagram

Громадська організація “Зоопатруль Україна”, котра займається порятунком тварин з небезпечних і деокупованих регіонів країни, повідомила про втрату одного зі своїх підопічних внаслідок масованої ракетної атаки РФ. У притулку помер пес на прізвисько Лабрадор, у нього не витримало серце.

На жаль, після сьогоднішнього обстрілу ми маємо втрати в притулку. Цей день не пережила собачка з хворим серцем, яку ми в притулку лагідно називали Лабрадором. Через обстріли старій собаньці стало дуже погано. Вона злякалась і її серце почало здаватися. Ми годинами намагались її реанімувати. Але, на жаль, серце Лабрадора не витримало, – повідомили у публікації.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ЗооПатруль UA (@zoopatrul.ua)

Зоозахисники висловили жаль стосовно того, що список втрат і постраждалих досі поповнюється. Додавши, що серед жертв російського обстрілу не лише люди.

Бережіть себе, любі. Конвертуйте злість в донати, міцно обіймайте своїх улюбленців та рідних і обовʼязково спускайтесь в укриття, – закликали волонтери.

Зауважимо, 8 липня внаслідок чергового російського масованого ракетного удару загинув лось, котрий перебував на реабілітації у Центрі порятунку диких тварин Наталії Попової. Тварина перелякалася вибухів, та розігнавшись, вдарилася об стіну.

вранці 8 липня росіяни вкотре масовано атакували Україну 40 ракетами різного типу. Наразі повідомлять про зростання кількості загиблих до 36 осіб.

Внаслідок масованої атаки РФ по Києву зафіксовано падіння уламків у п’яти районах.

Внаслідок атаки ЗС РФ по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві пошкоджено онкологічне відділення та токсикологічний корпус, де діти перебували на діалізі (штучно підтримували роботу нирок). Руйнувань зазнали реанімаційні та операційні.

Раніше у МВС казали, що під завалами можуть перебувати люди. Рятувальники мають три години, коли шанси того, що постраждала людина виживе вищі. Зокрема станом на момент публікації новини у Києві відомо про щонайменше 25 постраждалих. Відомо про двох загиблих внаслідок ракетного удару росіян по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві вранці 8 липня.

Читайте також: У Москві заявили, що помстилися Україні за удари по енергетиці

Стало відомо, що Офіс Генерального прокурора передасть всі наявні матеріали та докази, повʼязані із масованою атакою РФ 8 липня до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.