США висловили занепокоєння Індії через її зв’язки з Росією

Джерело: Reuters

Сполучені Штати висловили Індії своє занепокоєння щодо її відносин з РФ на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це заявив журналістам представник Держдепу США коментуючи візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до РФ.

Індія зіштовхнулась з тиском Заходу, щоб вона дистанціювалась від РФ. Однак у Нью-Делі завжди відповідали, що не можуть зробити цього через давні економічні зв’язки Москвою.

Моді 8 липня здійснив свій перший візит до РФ після початку повномасштабної російсько-української війни. У соцмережах він повідомив, що ця зустріч “безумовно” матиме велике значення для майбутнього посилення “зв’язків і дружби”.

“Я візьму до уваги публічні виступи прем’єр-міністра Моді, що зрозуміти, про що він говорив. Але, як я вже сказав, ми чітко висловили Індії наше занепокоєння щодо зв’язків з Росією. І тому ми сподіваємось, що Індія, як і будь-яка інша країна, якщо вони будуть співпрацювати з РФ, то дадуть їй зрозуміти, що вона повинна поважати статут ООН, поважати суверенітет та територіальну цілісність України”, – сказав представник Держдепу США.

  • Нові санкції США проти РФ спонукатимуть зниження продажів російської нафти в Індію, найбільшого покупця нафти РФ, і ускладнять зусилля індійських державних нафтопереробників щодо забезпечення річних угод стосовно постачань, повідомили три галузевих джерела.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.