Внаслідок атаки РФ на Київ 8 липня загинуло 34 особи, зокрема п’ятеро дітей – КМВА

Джерело: КМВА

У Києві завершили пошуково-рятувальні роботи після ракетної атаки РФ 8 липня. Внаслідок масованого обстрілу загинуло 34 особи, ще 121 – постраждала.

Серед 34 загиблих є п’ятеро дітей. У лікарні “Охматдит” загинули 2 особи, у житловому будинку на вул. Володимира Сальського – 14 осіб, з них – п’ятеро дітей, у бізнес-центрі “Домініон” – 7 осіб, у клініці “Адоніс” – 9. Неподалік станції метро “Лук’янівська” загинули 2 особи.

Постраждала 121 особа, зокрема 10 дітей.

Врятувати вдалось 10 осіб, зокрема трьох дітей.

До ліквідації наслідків ракетних обстрілів у всіх районах столиці залучалися 798 осіб і 185 одиниць техніки.

Загалом внаслідок атаки на столицю пошкоджено чи зруйновано 129 будівель, ліквідовано 11 пожеж на площі 3380 квадратних метрів.

“Нагадаємо, у трьох районах столиці працюють штаби допомоги. У них постраждалі можуть написати заяви на одноразову матеріальну допомогу”, – додали у КМВА.

Солом’янський район – спеціалізована школа № 64 за адресою: вул. Ушинського, 3.

Шевченківський район – школа І-III ступенів № 169 за адресою: вул. Володимира Сальського, 2.

Голосіївський район – школа І-III ступенів № 186 за адресою: вул. Зої Бутенко, 8.

Зауважимо, вранці 8 липня росіяни вкотре масовано атакували Україну 40 ракетами різного типу.

Внаслідок атаки ЗС РФ по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві пошкоджено онкологічне відділення та токсикологічний корпус, де діти перебували на діалізі (штучно підтримували роботу нирок). Руйнувань зазнали реанімаційні та операційні.

Внаслідок масованої атаки РФ по Києву зафіксовано падіння уламків у п’яти районах.

  • Українська федерація карате повідомила, що 8 липня, російська ракета вбила 10-річного каратиста Максима Симанюка, його сестру та маму.
  • 8 липня внаслідок атаки росіян у Києві постраждав вже другий медичний центр. Стало відомо, що уламки ракети впали на медичний центр у Дніпровському районі. У приватному пологовому будинку “ISIDA” у Києві попередньо загинули сім людей. Внаслідок російської атаки пошкоджена будівля медзакладу.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.