Литва надасть Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ

Джерело: пресслужба литовської компанії

Литовський оператор електростанцій Ignitis Gamyba уклав угоду з українським оператором розподільчих мереж щодо передачі обладнання Вільнюської ТЕЦ-3.

Хоча Ignitis Gamyba не уточнює, з якою українською компанією було підписано угоду, за даними Deutsche Welle, йдеться про Хмельницькобленерго.

“Ми підписали контракт, який дозволяє нам збільшити масштаби гуманітарної допомоги Україні. Ми вибрали обладнання ТЕЦ-3 цілеспрямовано — воно не тільки підходить для енергетичної інфраструктури України, а й відповідає потребам, заявленим оператором електромереж”, – прокоментувала Аста Сунгайлене, керівник Ignitis Gamyba.

Вільнюська ТЕЦ-3 була зупинена у 2015 році через високі експлуатаційні витрати, хоча до цього вона працювала 30 років і постачала тепло близько половині домогосподарств Вільнюса.

Ignitis Gamyba підтверджує, що обладнання ТЕЦ-3 є повністю працездатним, попри дев’ятирічний простій.

У переданий пакет входить понад 300 одиниць критичного обладнання. З міркувань безпеки компанія не розкриває інформацію про номенклатуру обладнання, потужності та електростанції, для яких воно призначене.

Процес передачі обладнання відбуватиметься у кілька етапів.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Верховній Раді зареєстрували новий проєкт постанови щодо перейменування населених пунктів в рамках деколонізації. Серед співавторів постанови є керівництво ВР, Петро Порошенко та лідери парламентських фракцій.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, 19 вересня, заявила, що 160 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів спрямують на гуманітарні потреби України цієї зими.