У Литві шістьох осіб позбавили громадянства за приховування наявності паспорта РФ

Джерело: lrt

Шістьох осіб позбавили громадянства Литви після перевірок, проведених Департаментом міграції, за приховування факту отримання російського громадянства.

З початку цього року, аналізуючи потоки пасажирів, які часто подорожують між Литвою та Росією чи Білоруссю, на перевірку відібрали майже 2 тисячі осіб.

З’ясувалося, що 1,7 тисячі таких мандрівників на законних підставах мають подвійне громадянство Литви та Росії або Литви та Білорусі, або є громадянами Литви і мають дозвіл на тимчасове проживання в іноземній державі.

Однак під час перевірок також встановили, що шість громадян Литви не лише приховали факт набуття російського громадянства, а й не мають права на подвійне громадянство.

Після виявлення обставин, Департамент міграції ініціював процедуру позбавлення громадянства Литви.

Нині перевірки продовжено. За попередніми даними, буде запропоновано позбавити громадянства ще кількох осіб.

Читайте також: В ЄС збільшується кількість видворень громадян РФ: найчастіше росіян висилає Німеччина

Зауважимо, раніше Латвія розпочала процес депортації щодо 985 громадян Російської Федерації, які не виконали передбачені в імміграційному законодавстві країни вимоги.

  • Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що уряд країни шукає юридичні механізми для депортації осіб, які захочуть отримати громадянство країни-агресорки.
  • У Литві мають намір позбавити громадянства російську балерину Ілзе Лієпу через підтримку нею російсько-української війни.
  • Франція висилатиме іноземців, зокрема росіян, що загрожують державній безпеці.
  • Представниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова порівняла з “фашистськими звірствами” заплановане масове видворення російських громадян з Латвії.
  • Естонія вислала російського дипломата через підозру у втручанні у внутрішні справи країни, заявив міністр закордонних справ країни Маргус Цахкна.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.