На Сумщині знешкодили бойову частину ворожої ракети 

Джерело: пресслужба МВС

На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину російської ракети Х-59.

Повідомляється, що російська ракета не вибухнула, впавши у лісі на прикордонні.

Своєю чергою, мобільна група відділу вибухотехнічної служби вирушила на місце падіння, знешкодила боєприпас, а згодом — підірвала на спеціальному полігоні.

У поліції нагадали, що у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, підозрілих предметів, схожих на боєприпаси, чи їхніх частин у жодному разі не торкатися їх. Натомість необхідно викликати екстрені служби за номером 112, 101 чи 102.

Раніше на Вінниччині піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України знищили бойову частину ракети Х-101.

Також на Сумщині вибухотехніки поліції знищили 500-кілограмову авіабомбу росіян з універсальним модулем планерування і корекції.

Виявлена авіабомба впала в одному з сіл Охтирського району, неподалік від кордону. Після влучання в будинок, вона пробила дах, стіни, проорала двір та зупинилася поряд із господарською будівлею. На щастя, не вибухнула.

Зауважимо, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні кількість піротехніків ДСНС зросла втричі – з 600 до 1 700 осіб. У МВС зазначили, що, з огляду на рівень замінування України, кількість піротехніків збільшуватиметься і надалі.

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 464 тисячі вибухонебезпечних предметів, в тому числі 3 145 авіаційних бомб. Робота зі знешкодження вибухонебезпечних предметів продовжується і в зимовий період, однак може дещо обмежуватися залежно від погодних умов.

Основними районами виконання піротехнічних робіт є Донеччина, Миколаївщина, Харківська область, Херсонська область. Крім того, роботи також проводяться і на Сумщині, Чернігівщині та Київщині.

Японські винищувачі вперше задіяли інфрачервоні засоби протидії під час перехоплення російського літака Іл-38, який порушив повітряний простір країни.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.

Більшість українських військовослужбовців – це люди, які й до повномасштабної війни займали активну громадянську позицію….