Південна Корея планує збільшити військову допомогу Україні

Джерело: Офіс президента України.

Президент Республіки Корея Юн Сок Йоль заявив, що Південна Корея планує збільшити військову та гуманітарну допомогу Україні.

“Я сподіваюсь, що сьогоднішні перемовини та візит стануть новою сторінкою у наших відносинах. Ми сьогодні започаткували ініціативу допомоги Україні у сфері військової й гуманітарної підтримки та повоєнного відновлення”, – сказав Юн Сок Йоль.

За його словами, і він, і президент Зеленський вважають, що найважливіше для України зараз – гарантувати безпеку та перемогу.

Також президент Республіки Корея повідомив, що ознайомився з “Формулою миру” і вважає, що її необхідно реалізувати.

Крім того, президент Південної Кореї нагадав, що його країна надавала Україні військову допомогу, зокрема минулого року це були бронежилети, шоломи та інша необхідна амуніція.

“Ми сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим”, – заявив Юн Сок Йоль.

Також він зазначив, що минулого року уряд Республіки Корея виділив 100 млн доларів на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме 150 млн доларів.

Юн Сок Йоль додав, що уряд Республіки Корея також розгляне можливість надання Світовим банком 10 млн доларів на підтримку України.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.