У «Резерв+» розробляють електронне направлення на ВЛК

Джерело: телемарафон

У 2024 році в застосунку “Резерв+” планують впровадити кілька нових функцій, серед яких – електронне направлення на ВЛК, онлайн-вишколи, відстрочки для студентів і багатодітних батьків, а також онлайн-рекрутинг. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Зокрема, Міноборони працює над реалізацією функції онлайн-рекрутингу, що дозволить громадянам швидко мобілізуватися або підписати контракт через кілька кліків у застосунку “Резерв+”. Повний процес вже розроблено і він готовий до впровадження.

Також розробляється функція електронного направлення на ВЛК, яку можна буде згенерувати через “Резерв+” без необхідності відвідувати ТЦК та СП. Ця функція стане доступною до кінця 2024 року і буде корисною як для планових оглядів, так і для переатестації обмеженої придатності.

Крім цього, у “Резерв+” з’явиться онлайн-відстрочка для студентів денної форми навчання та багатодітних батьків. Цю функцію буде реалізовано через інтеграцію з іншими державними реєстрами, що дозволить автоматично надавати відстрочку – без необхідності стояти в чергах.

Катерина Черногоренко також зазначила, що, попри завершення строків на оновлення даних, застосунок “Резерв+” продовжує має попит серед громадян, які щодня авторизуються та оновлюють свої дані.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив у середу, 18 вересня, що, ймовірно, зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, який наступного тижня відвідає США.