Велика Британія не дозволила ЗСУ використовувати Storm Shadow для наступу на Курщину – ЗМІ

Джерело: The Telegraph

За даними ЗМІ попри прохання української влади британський уряд не надав дозволу ЗСУ використовувати ракети Storm Shadow під час наступальних дій у Курській області РФ.

У виданні нагадали, що Президент України Володимир Зеленський продовжує просити західних союзників, аби вони дозволили використовувати своє озброєння для атак по території Росії.

Однак за даними джерела, принаймні британський уряд поки не змінив своєї позиції щодо таких атак.

“Жодних змін не відбулося”, – заявило джерело в уряді.

Ще під час візиту до Великої Британії у липні Зеленський просив британського прем’єра Кейра Стармера зняти обмеження на використання ракет. Це потрібно ЗСУ аби завдати ударів по аеродромах та логістичних вузлах ворога.

Хеміш де Бреттон-Гордон, колишній командир британського танку, сказав, що ракети Storm Shadow зможуть вражати “залізниці і ключові дороги, що йдуть до Курська, а також будь-які аеродроми в радіусі 160 км”.

Водночас у виданні нагадали, що дозвіл на використання ракет Storm Shadow по території РФ залежить не лише від Великої Британії, а й від Франції, де виготовляють їх. Відтак Париж теж має право голосу щодо умов використання ракет.

Зазначається, що Україна просила і США дати дозвіл на використання ракет Atacms у межах наступу на Курщину, проте також отримала відмову.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.