Вимагають зняти санкції: китайський виробник мікросхем подає в суд на Пентагон

Джерело: Bloomberg

Китайський виробник мікросхем Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc. (AMEC) подав позов проти Пентагону, вимагаючи виключити його з чорного списку, що забороняє вести бізнес з американськими фірмами.

AMEC стверджує, що потрапила до списку через несправедливе звинувачення у зв’язках з китайською армією. Пентагон обґрунтував рішення наявністю нагороди від міністерства промисловості Китаю.

AMEC намагається оскаржити включення себе до чорного списку США, спрямованого на захист національної безпеки. Компанія є одним із провідних постачальників обладнання для виробництва напівпровідників, що важливо для технологічних амбіцій Китаю.

AMEC конкурує з американськими гігантами Applied Materials і Lam Research. Засновник компанії Джеральд Інь, який здобув ступінь доктора наук в Каліфорнійському університеті і працював в Intel, наголошує, що керівництво AMEC переважно “американське”.

Цього року Пентагон додав AMEC та інші великі китайські технологічні компанії, як-от Yangtze Memory Technologies і підрозділ Hesai Group, до чорного списку. До нього також входять Huawei та SMIC. У 2021 році США виключили Xiaomi зі списку після рішення суду на користь компанії.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.