Генсек НАТО назвав операцію ЗСУ на Курщині законною

Джерело: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше прокоментував операцію ЗСУ у Курській області.

У коментарі німецькому виданню Welt am Sonntag він назвав дії України законними.

“Україна має право захищатися. І згідно з міжнародним правом це право не обмежується кордоном”, – сказав Столтенберг виданню, додавши, що НАТО не було поінформовано про плани України заздалегідь і не брало участі в операції.

Водночас Столтенберг визнав, що такі дії України є ризикованими. Проте, додав він, Україна сама вирішує, як має діяти.

“Президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що операція спрямована на створення буферної зони для запобігання подальшим нападам Росії з-за кордону Як і всі військові операції, ця пов’язана з ризиками. Але це рішення України, як захищатися”, – сказав він.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

ЗМІ підрахували втрати російської та української армії за понад два роки повномасштабної війни.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 16 вересня. Загалом, від початку цієї доби відбулося 153 бойових зіткнення.

Італія передасть другу систему протиповітряної оборони SAMP-T в Україну для відбиття російських ракетних атак вже найближчим часом.

Джерело: пресслужба поліції Києва. У Києві поліціянти спільно зі співробітниками СБУ затримали 16-річного студента, який…