У Києві викрито двох осіб за підозрою у співпраці з окупантами

Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила у Києві двох осіб, які підозрюються у співпраці з російськими окупантами.

За інформацією СБУ, підозрювані після співпраці з росіянами на тимчасово окупованій Луганщині приїхали до Києва намагаючись уникнути покарання.

Підозрювані – власники заводу з виробництва алкогольної продукції в тимчасово захопленому Сєвєродонецьку.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ фігуранти відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на підконтрольну Україні територію.

Натомість вони “перереєстрували” власну компанію згідно з вимогами “російського законодавства” та відкрили рахунки в місцевих “філіях” банків РФ.

Згодом вони залишили у Сєвєродонецьку “довірену особу”, яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу.

Готову продукцію заводу вони реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України.

При цьому одержані прибутки регулярно переводили до бюджету країни-агресора як податки і збори

Крім того, вони постійно сплачували “данину” представникам місцевої окупаційної адміністрації РФ за можливість “безперешкодного” ведення бізнесу.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали у Києві одного з підозрюваних в організації злочинної діяльності. Під час обшуків у його помешканні виявлено понад 2 млн у гривневому еквіваленті та документи із доказами оборудки.

Іншого підозрюваного затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон.

Щодо третього фігуранта, який переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини, – тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена у складі організованої злочинної групи).

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.