Ердоган заявив, що США та інші члени НАТО «не хочуть» приєднання України до Альянсу

Джерело: NBC News

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в інтерв’ю NBC News заявив, що США та інші члени західного альянсу “не хочуть, щоб Україна була державою-членом”.     

Він також додав, що “з цим питанням не треба поспішати”.

Зауважимо, що раніше Ердоган погрожував накласти вето на заявки Швеції та Фінляндії. Але зрештою Туреччина ратифікувала членство обох країн. 

Ердогана також критикували за те, що він прийняв запрошення взяти участь у конференції БРІКС у Росії. 

“Наші відносини з Росією є багатовимірними, пов’язаними з політикою, економікою, культурою, оборонною промисловістю. Є багато вимірів, і наша солідарність, наша взаємодія триває, і економічно кожен день ці відносини розширюються”, – сказав Ердоган. 

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що успіх України у війні не залежить від застосування далекобійних ракет для ударів російською територією. Своєю чергою, Київ наполягає на дозволі застосовувати західне озброєння для ударів по РФ.

Північноєвропейським державам запропонували приєднатися до проєкту “Північна бригада” під час нещодавнього візиту заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександра Балануци до Норвегії та зустрічі із держсекретаркаю норвезького Міністерства оборони Анн Марі Аанеруд.

З понад 2300 неповнолітніх, які проживали поблизу Костянтинівки на Донеччині станом на кінець серпня, залишилось близько 700.

Сили оборони  вперше знищили російський БпЛА “Shahed-136”, оснащений супутниковим зв’язком Starlink від SpaceX.

25 вересня російські війська вдарили по центру Краматорська, внаслідок чого загинули дві особи, а 12 – поранено.