Кремль звинуватив Україну у «грі з вогнем» після вибухів поблизу Курської АЕС

Джерело: Reuters

Кремль звинуватив Україну у “грі з вогнем” після того, як 3 жовтня стався інцидент неподалік Курської АЕС.

Напередодні війська РФ заявили, що нібито перехопили безпілотник поблизу Курської АЕС, а деякі ЗМІ писали, що у кількох км від атомної електростанції була пожежа.

“Київ продовжує грати з вогнем і ми, звісно, передамо це представникам МАГАТЕ”, – сказав речник Кремля Дмитро Пєсков.

ДОВІДКА: в російських ЗМІ та Телеграм-каналах з’явилися повідомлення і відео вибухів у місті Курчатов, де розташована Курська АЕС. Російські ЗМІ одразу опублікували повідомлення про нібито “удари з боку України”.

Втім, українське МЗС спростувало заявили пропагандистів.

“Ми категорично заперечуємо твердження російських ЗМІ про українські удари по Курській АЕС або поблизу неї. На відміну від російських окупантів, Збройні сили України суворо дотримуються міжнародного гуманітарного права і не нападають на мирних мешканців або цивільну інфраструктуру”, – наголосив Тихий.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…

Польща почне будівництво перших елементів ліній посиленої оборони на своїх кордонах з Росією та Білоруссю до кінця 2024 року, заявив у п’ятницю, 4 жовтня, заступник міністра національної оборони Польщі Цезари Томчик.

Російські загарбники стратили 93 українських полонених на фронті, 80% цих випадків зафіксували цього року. Про це повідомив начальник департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

Уряд виділив 2 мільярди гривень для забезпечення учнів 1-4 класів безоплатним одноразовим харчуванням на 2024 рік.

В Україні вже виплатили першу винагороду викривачеві корупції. Можливість винагороди викривачам запровадили ще у 2019 році, однак перша виплата відбулась лише зараз.