««Армія. Мова. Віра. ЄС і НАТО» – це не вузькопартійне гасло, а національна ідея українців» – Петро Порошенко

Джерело: пресслужба “Європейська Солідарність”

21 липня 2019 року відбулися парламентські вибори. Через чотири роки, 21 липня 2023 року партія “Європейська Солідарність” відзвітувала перед виборцями та під керівництвом Петра Порошенка, лідера партії, заявила, що “Армія. Мова. Віра. ЄС і НАТО” не є просто вузькопартійним гаслом, а стало національною ідеєю українського народу.

“Армія. Мова. Віра. ЄС і НАТО – дорівнює Україна”, – наголосив Порошенко.

Він додав, що життя українців розділилось на “до 24 лютого 2022 року” та після. 

“До 24 лютого нашими функціями був контроль влади і презентація власного бачення розвитку нашої держави. Але й тоді ми були єдиною політичною силою, яка боролася, щоб усі кошти, які вивільняються з Ковідного фонду, з дорожнього та інших фондів, були спрямовані перед війною на ЗСУ”.

Порошенко зазначив, що у жовтні-листопаді 2021 року презентували 50–мільярдний законопроєкт, який передбачав доукомплектацію бойових бригад, створення стратегічних резервів, перевірку і замінування Чонгару, закупівлю нової техніки, що могло б зупинити президента Росії Володимира Путіна. 

“24 лютого 2022 року я потиснув руку Зеленському і наголосив, що зараз він – не мій опонент, а я – не лідер опозиції в класичному розумінні цього слова. Ми маємо об’єднатися і перемогти Путіна. І наша фракція повністю рухається в цьому напрямку”, – сказав Порошенко.

Лідер партії “Європейська Солідарність” нагадав, що найбільшим пріоритетом українців зараз є армія, і державні кошти потрібно направляти на її зміцнення.

“Кожна копійка, включно з 33 мільйонами, які хотіли вкрасти на ганебних серіалах, мають бути передані армії. Наша команда і мій Фонд поставили до армії тисячу квадрокоптерів, більше сотні “Посейдонів”, бо держава витрачає кошти на серіали. Ми поставляємо зараз 40 “Фоденів”, які за півтори хвилини розвантажують й завантажують чи контейнер з артилерійськими боєприпасами, чи підбиту техніку. І багато, багато іншого”, – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що партія ініціюватиме законопроєкти, щоб “передавати армії кошти з непрофільних державних видатків, включно з 2 мільярдами на “єдиний марафон””. Порошенко наголосив на проєктах, які “підтримують волонтерство і благодійність, відновлюють справедливість, в тому числі і щодо бізнесу, захищають інвестиційний клімат, малий та середній бізнес”. 

“Ми не будемо мовчати, коли намагаються зруйнувати систему Прозорро і реформу державних закупівель, систему корпоративного управління, коли усі державні корпорації раніше були прибутковими, перераховуючи гроші до бюджету, а зараз стали банкрутами”, – сказав Петро Порошенко.

Він також додав, що потрібно якнайшвидше ухвалити закони, необхідні для  початку переговорів про вступ України в ЄС і для членства в НАТО.

“Я дуже сподіваюся, що ми зараз це зробимо, бо це підтримує український народ. І вже на Вашингтонському саміті НАТО наступного року ми отримаємо запрошення в цей єдиний блок, який дозволяє зберегти, захистити Україну і мир в світі”.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.