Ердоган і Зеленський обговорили продовження Чорноморської зернової угоди

Джерело: Aljazeera

У п’ятницю, 21 липня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган разом з президентом України Володимиром Зеленським провели телефонну розмову та обговорили деталі продовження зернової угоди.

“Лідери детально обговорили продовження Угоди про Чорноморський зерновий коридор під час телефонної розмови, яка відбулася на прохання Президента України Зеленського”, – повідомили в офісі президента Туреччини.

Під час розмови Ердоган підкреслив, що Туреччина докладає “інтенсивних зусиль” для збереження миру.

“Ми скоординували зусилля щодо відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи. Розблокування “зернового коридору” є абсолютним пріоритетом”, – зазначив Зеленський.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.