Український фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» з’явився на Netflix

Джерело: Державне агентство України з питань кіно.

На американській платформі Netflix з’явився український художній фільм-казка режисера Михайла Кострова “Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке”.

“Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке” – фільм про рай і пекло, добро і зло, про козаків та нечисту силу. В основі стрічки лежить книжка “Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги й козацький рід” найвідомішого казкаря України Сашка Лірника.

У сюжеті фантазійно поєднані ангели й чорти, рай і пекло, домовики й ворожки – усе різноманіття нечисті з давніх українських сказань та легенд, де все балансує між світлом і темрявою. Герої потрапляють у часи Запорізької Січі – вольності українських козаків, які відчайдушно і сміливо захищали рідну Гетьманщину та не боялися ні чортів, ні смерті.

Головні ролі виконали Костянтин Лінартович, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Олександр Пожарський, Діна Розовлян, Арам Арзуманян, Володимир Задніпровський та інші. Продюсер картини – Євген Д’яченко.

Картину фільмували на Київщині й у деяких місцях столиці, передусім у Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові. Підземний світ творили у знімальному павільйоні.

Фільм знімався в Україні, починаючи з березня 2018 року. Знімальний період завершився ще влітку 2018 року. Виробництво фільму завершено у квітні 2019 року.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.