На Київщині відкрили відновлений міст через річку Здвиж, зруйнований російськими загарбниками

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Поблизу міста Бородянка, що на Київщині, відновили рух мостом, який був зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Завдяки цьому відновлено пряме сполучення на ділянці дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин. Це – стратегічна траса, яка бере початок від кордону України з Польщею.

Міст був зруйнований російськими військовими на початку повномасштабного вторгнення Росії. Рух відбувався тимчасовою переправою, яку облаштували поруч із мостом. Утім, вона не могла забезпечити стабільний і безпечний рух вантажного транспорту з ЄС в бік столиці.

Зображення: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Міст через річку Здвиж збудували у стислі терміни. Капітальний ремонт розпочався в грудні минулого року.

Протяжність новозбудованого мосту – 102 метри. Він має дві смуги руху та два службові проходи. Об’єкт розрахований на високі транспортні навантаження. Тепер автомобільний транспорт буде рухатися без втрати часу.

У Мінінфраструктури зазначили, що міст через річку Здвиж став третім капітально відбудованим мостом на Київщині.

Зображення: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.