Експерти МАГАТЕ зафіксували вибухи біля Запорізької АЕС

Джерело: голова Держатомрегулювання Олег Коріков під час брифінгу

За словами голови Держатомрегулювання протягом останніх днів експерти МАГАТЕ фіксували вибухи у районі Запорізької АЕС, яка фактично від початку повномасштабного вторгнення окупована військами РФ.

Як зазначив Коріков, вибухи були зафіксовані 26 та 27 липня. Окрім цього, на території ЗАЕС були виявлено міни.

“Останнім часом ми маємо інформацію від представників МАГАТЕ, які постійно перебувають на Запорізькій АЕС, про ідентифіковані міни. Остання інформація була про те, що чули вибухи 26 і 27 липня”, – сказав він.

Зауважимо, що раніше голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) ООН зазначив, що російські війська, які окупували Запорізьку АЕС в Україні, розмістили вибухові міни поблизу об’єкта.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.