Унаслідок негоди знеструмлено понад 70 населених пунктів у 5 областях – Міненерго

Джерело: Міненерго

За даними міністерства енергетики України через негоду у 5 областях без електропостачання залишись мешканці десятків населених пунктів.

Зазначається, що внаслідок грозового шторму без електроенергії залишаються мешканці 73 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях.

Найбільше знеструмлених населених пунктів на Дніпропетровщині, де без світла залишаються 9000 споживачів.

Також напередодні сталася чергова аварійна ситуація в мережах оператора системи передачі НЕК “Укренерго” в Одеській області. Відключилася лінія електропередачі 330 кВ, внаслідок чого знеструмлювалися споживачі.

Триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Через обстріли росіянами Донеччини знеструмлювались 9 населених пунктів. Також внаслідок ворожих обстрілів без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. 

За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.

Уряд затвердив план боротьби з корупцією та іншими правопорушеннями серед медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) на засіданні 25 жовтня.