«Втягувати живіт», щоб виглядати худішим: експерти кажуть, що це спричиняє безліч небезпек для здоров’я

Джерело: New York Post

Люди можуть підсвідомо “втягувати живіт”, щоб створити ілюзію підтягнутого тіла, але експерти кажуть, що це спричиняє безліч небезпек для здоров’я.

За словами доктора Роберта Глаттера, напруження живота та стискання преса може спричинити неефективне дихання та ослаблення тазового дна, що призводить до нетримання сечі та сексуальної дисфункції.

“Хоча спокуса втягувати живіт, щоб виглядати худішим, є привабливою, одним із головних медичних наслідків такої поведінки є обмеження здатності дихати ефективно внаслідок негативного впливу на діафрагму”, — сказав Глаттер.

Він пояснив, що це призводить до того, що діафрагма рухається вгору, а не вниз, що порушує її нормальну функцію. 

“З часом це може призвести до нерегулярного дихання, що призведе до запаморочення та втоми”, – додав він.

Еріка Вайс, експерт з оздоровлення в ISSA Yoga , сказала, що постійне втягування живота викликає проблеми з поставою, а також серйозний біль у спині та шиї.

“Ваш живіт відіграє ключову роль у тому, як ви зберігаєте рівновагу, коли рухаєтеся протягом дня, але якщо ви стискаєте м’язи живота, це означає, що вся ваша енергія спрямовується в одну область, спричиняючи нерівність. [Крім того] ви додатково навантажуєте ключицю та нижню частину шиї, що призводить до болю в шиї, плечах і спині”, — пояснила Вайс.

Вона зазначила, що у довгостроковій перспективі це може навіть змінити викривлення хребта, оскільки м’язи живота скорочуються через підвищену напругу. 

“Багато людей зроблять це, не замислюючись, оскільки на даний момент це майже рефлекс”, — сказала Вайс, описуючи це як поширену проблему.

Глаттер погоджується, розповідаючи що це “дедалі більше стає одержимістю людей у ​​віці 20-30 років”. Він додав, що цієї практики слід обов’язково уникати.

“Це не те, чим люди повинні займатися. І крапка. Це просто не спосіб досягти здорового тіла і може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, якщо це стане звичкою”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.