Військове керівництво Нігеру просить допомоги у ПВК «Вагнер»

Джерело: AL Jazeera

Генерали державного перевороту в Нігері звернулися за допомогою до російської групи найманців “Вагнер”, оскільки наближається термін до можливого військового втручання західноафриканського регіонального блоку.

“Їм потрібен [Вагнер], тому що він стане для них гарантією утримання влади”,  — сказав Вассім Наср, журналіст і старший науковий співробітник Центру Суфана.

В п’ятницю, 4 серпня, лідер Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) заявив, що керівники товариства склали план можливого військового втручання, щоб припинити минулотижневий переворот у Нігері.

ЕКОВАС вже ввело санкції проти Нігеру та заявило, що може дозволити застосування сили, якщо лідери перевороту не відновлять владу обраного президента Мохамеда Базума до завтра, 6 серпня.

Незрозуміло, як виглядатиме регіональне втручання, коли воно почнеться і чи отримає воно підтримку західних сил. 

Відомо, що найманці “Вагнер” зараз розглядають запит від генералів державного перевороту в Нігері.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У Росії повідомили про початок перевірки боєготовності підрозділу, на озброєнні якого є міжконтинентальна балістична ракета “Ярс”, яка може нести кілька ядерних боєголовок.

Сергія Салаватова, якого у серпні призначили командиром 107-го окремого батальйону ТрО, тимчасово відсторонили від посади після журналістського розслідування про його зв’язки з так званою “ДНР”.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.