В аеропорту Дубая з вантажного відсіку літака втік ведмідь

Джерело: Sky News

Бурий ведмідь втік із клітки, яка знаходилася у вантажному відсіку літака, в міжнародному аеропорту Дубая. Прем’єр-міністр Іраку Мохаммед Шайя Саббар аль Судані наказав провести розслідування.

Як повідомляється, ведмедя перевозили з Багдада в Дубай. Водночас сказано, що офіційний представник іракських авіаліній анонімно підтвердив, що ведмедя навпаки перевозили в іракську столицю. Своєю чергою, прем’єр-міністр Іраку постановив з’ясувати, хто несе відповідальність за інцидент та провести ретельне розслідування.

У зв’язку з подією рейс довелося затримати, а влада направила фахівців, щоб приспати тварину.

ДОВІДКОВО. Утримання хижих тварин як домашніх в Іраку, особливо в Багдаді, стало популярним серед заможних жителів, і влада намагалася забезпечити дотримання правових положень щодо захисту дикої природи.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.