У Верховній Раді запропонували легалізувати порнографію

Джерело: нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк

У Верховній Раді запропонували декриміналізувати порнографію. У Раді вже розпочався підпис під законопроєктом.

Документ планують зареєструвати вже цього тижня. Нардеп закликав колег підписувати законопроєкт, щоб “розвантажити правоохоронні органи від “контрольних закупівель” у вебкам-моделей”.

Проєкт закону пропонує переглянути дію двох статей Кримінального кодексу:

  • 301-ої, яка стосується ввезення, виробництва та поширення порнографії;
  • 302-ої, яка стосується організації “місць розпусти”.

У першому випадку пропонують додати, що покарання передбачатиметься лише за поширення порнографічного контенту без згоди особи, яка у ньому зображена, або за поширення порнографії серед неповнолітніх. 302 статтю пропонують скасувати взагалі.

Зазначено, що зміни жодним чином не стосуватимуться поширення чи виробництва дитячої порнографії. Ці статті Кримінального кодексу пропонують залишити в силі.

Передумови. Влітку 2022 року поширили петицію із закликом легалізувати еротику та порно на території України. Вона набрала необхідні 25 тисяч підписів на сайті Офісу президента.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.