У нацпарку «Синевир» науковці фіксують висихання ялинового лісу

Джерело: пресслужба Національного парку “Синевир”

Науковці фіксують фрагментарно-часткове всихання ялинового лісу на території Національного природного парку “Синевир” . За словами вчених, це зумовлено зменшенням кількості дощових опадів.

“На території Національного природного парку “Синевир” за останні роки спостерігається фрагментарно-часткове всихання ялинового лісу в Синевирському ПНДВ квартал 24, виділ 6, та Остріцькому ПНДВ квартал 28, виділ 21,25″, – йдеться в дописі.

Фото: нацпарк “Синевир”

Повідомляється, що це спричинено зниженням ґрунтових вод у весняно-літній період через брак дощу.

Своєю чергою, мала кількість опадів призводить до інтенсивного розвитку стовбурних шкідників ялинового лісу.

Фото: нацпарк “Синевир”

ДОВІДКОВО. Національний парк “Синевир” розташований в українських Карпатах (гірський масив Внутрішні Ґорґани), у межах Хустського району Закарпатської області. З 13 липня 2017 року ділянки НПП “Синевир” Дарвайка, Квасовець, Стримба і Вільшани занесені до світової спадщини ЮНЕСКО як один з масивів Букових пралісів Карпат та інших регіонів Європи.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.