Залужний провів зустріч із американськими та британськими партнерами у розширеному форматі

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

15 серпня відбулася зустріч Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з американськими та британськими союзниками. Сторони домовилися зосередити увагу на розв’язанні нестачі дронів на фронті.

Залужний зауважив, що спільно із начальником Генштабу Сергієм Шапталою, заступником Головнокомандувача Михайлом Забродським, командувачем ВМС Олексієм Неїжпапою, першим заступником міністра оборони Олександром Павлюком та начальником ГУР МО Кирило Будановим провели конструктивні перемовини з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі, начальником Штабу оборони Великої Британії адміралом Ентоні Радакіним та представниками делегацій партнерів.

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

Головна тема, яку обговорювали під час зустрічі — співпраця у військовій сфері. Головнокомандувач ЗСУ розповів про ситуацію на фронті, перебіг наступальних та оборонних операцій українських армійців. Також ознайомив із планами ЗСУ на найближчий час та у більш віддаленій перспективі.

Сторони обговорили можливі дії противника.

Окремо зупинилися на потребах військових підрозділів: боєприпаси, озброєння, засоби ППО, РЕБ, пристрої для дистанційного розмінування — це те, що необхідно. Ще одне вкрай важливе питання — це дрони. Протидія ворожим безпілотникам та нарощування власних спроможностей. Домовилися з партнерами зосередити роботу в цьому напрямі. Також обговорили можливості посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури від ворожих повітряних атак, — зазначив український генерал.

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

Залужний висловив вдячність американським та британським партнерам за підтримку та допомогу, яку вони надають у боротьбі проти росіян.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.