В горах на Львівщині зупинилась канатно-крісельна дорога: на висоті застрягли дорослі з дітьми

Джерело: Головне управління ДСНС України у Львівській області в Facebook

17 серпня в селищі Славське Стрийського району, на горі Погар зупинилась канатно-крісельна дорога, на якій перебувало 4 особи. Рятувальники зняли людей за допомогою альпіністського спорядження.

“17 серпня, о 17:53, до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в сел. Славське Стрийського району, на горі Погар, виникла несправність електричного обладнання, зупинилась канатно-крісельна дорога, на якій перебуває 4 особи, з них 2 дітей (віком 12 та 10 років)”, – зазначили в ДСНС.

Через 40 хвилин рятувальники зняли жінку та дитину. Після цього, через 15 хвилин, було відновлено електропостачання і ще дві особи – чоловік та дитина – спустились самостійно.

В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Нідерланди дозволили експорт в Україну 24 винищувачів F-16 та семи авіадвигунів до них. Згідно з ліценцією від міністерки зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, перший літак має надійти “незабаром”.

Сьогодні, 2 липня, відзначається День працівника податкової служби в Україні. Віряни святкують Покладання ризи Пресвятій Богородиці у Влахерні. До Нового року залишилося 182 дні.

2 липня в Україні очікується спека, а місцями дощі з грозами. Температура сягатиме від +29 до +37 градусів.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.