Дослідження показує, що окуляри для захисту від цифрових пристроїв не допомагають зменшити напругу очей

Джерело: CNN

Згідно з новим оглядом наявних досліджень, додавання до окулярів фільтра від синього світла не зменшує напругу очей від роботи за комп’ютером.

“Ми виявили, що використання окулярних лінз, що фільтрують синє світло, може не мати короткострокових переваг для зменшення зорової втоми, пов’язаної з використанням комп’ютера. Також наразі незрозуміло, чи впливають ці лінзи на якість зору чи результати, пов’язані зі сном, і неможливо зробити висновки про будь-який потенційний вплив на здоров’я сітківки в довгостроковій перспективі”, — сказала автор дослідження Лаура Дауні. 

Офтальмолог доктор Крейг Сі зазначив, що насправді напругу очей викликає не випромінювання синього світла від пристроїв.

“Більшість людей мають синдром комп’ютерного зору, який пов’язаний із сидінням за екраном комп’ютера протягом тривалого періоду часу”, — сказав він.

Симптоми синдрому комп’ютерного зору включають сухість очей, сльозотечу, розмитість зору, чутливість до світла, печіння або свербіж в очах, а також труднощі з концентрацією та утриманням очей відкритими, згідно з клінікою Клівленда. 

“Зазвичай я не рекомендую своїм пацієнтам фільтри синього світла. Висновок тут полягає в тому, що він може не зробити так багато, як ми сподівалися”, — сказав Крейг Сі. 

Крім того, лінзи, що захищають від синього світла, відфільтровують лише від 10% до 25% світла і це становить лише “тисячну частину того, що ми отримуємо від природного денного світла”, сказав доктор Сумір Сінгх.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.