Адміністрація Байдена критикує удари в Криму як марну трату ресурсів – CNN

Джерело: CNN

Один високопоставлений чиновник з питань оборони анонімно заявив, що вибухи в Криму “трохи вивели росіян з рівноваги, але це не робить нічого вирішального”.

“І, мабуть, для всіх було б краще, щоб вони (українці) зосередилися лише на контрнаступі. На Крим посилюється тиск, особливо останніми тижнями. Я маю на увазі, що їх товчуть”, – сказав чиновник.

Водночас українське джерело повідомило CNN, що атаки на Крим є невіддільною частиною контрнаступальної стратегії України, спрямованої на ізоляцію Криму та ускладнення для Росії підтримки своїх військових планів.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.