У Тверській області РФ розбився літак Євгена Пригожина

Джерело: росЗМІ

23 серпня у Тверській області РФ розбився літак Embraer ERJ 135 з бортовим номером RA-02795, що належить засновнику ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину.

У МНС РФ підтвердили, що приватний літак впав поблизу населеного пункту області. Він здійснював рейс Москва – Санкт-Петербург. На борту перебували 10 осіб. За попередньою інформацією, усі вони загинули.

Також повідомляється, що глава російських найманців Євген Пригожин перебував серед пасажирів літака.

Натомість пов’язаний із ПВК “Вагнер” Telegram-канал стверджує, що літак  збито російськими засобами ППО у Бологівському районі: “Це підтверджують інверсійні сліди в небі на одному з відео та безпосередньо очевидці”.

Окрім цього зазначається, що на борту, ймовірно, перебував також співзасновник “Вагнер” Дмитро Уткін із позивним “Вагнер”.

За даними сервісу Flightradar, другий літак Пригожина Embraer ERJ-135BJ “Legacy 650” з номером RA-02748 летів слідом. Після катастрофи він розвернувся і збирається здійснити посадку у Москві.

Зауважимо, 11 липня Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що він не вірить у завершення подій, пов’язаних з головою ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним.

Тоді як в ISW переконані, що рішення президента Росії Володимира Путіна відтермінувати покарання ПВК “Вагнер” за нещодавню спробу заколоту ставить його самого та його підлеглих у незручне становище.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.