Канада призначила нову амбасадорку в Україні

Джерело: пресслужба МЗС Канади

24 серпня міністерка закордонних справ Мелані Жолі оголосила про призначення Наталки Цмоць пані послом Канади в Україні, на посаді вона замінить Ларису Галадзу.

Відповідь Канади на повномасштабне вторгнення РФ в Україну ґрунтується на “глибокому зв’язку з українським народом і розумінні України”.

Ці критично важливі відносини можуть бути можливими лише завдяки дипломатичній взаємодії на місцях і роботі пліч-о-пліч з нашими друзями та союзниками. Відносини Канади з Україною залізні: ми стояли пліч-о-пліч з Україною задовго до початку російського вторгнення. Канада залишається сильним партнером, оскільки українці продовжують боротися за свій суверенітет і незалежність, і буде поруч, щоб підтримувати Україну під час її відновлення та реконструкції, — мовиться у повідомленні.

Зауважується, що призначення пані Цмоць відображає прихильність Канади цим важливим відносинам. Вона є експерткою з України з багатим досвідом і розумінням багатогранної підтримки, включно з реалізацію Канадою демократичних програм до незаконної російської анексії Криму, створенням операції UNIFIER і канадським моніторингом українських виборів після президентської кампанії 2015 року.

У МЗС країни також наголосили, що володіючи українською мовою, Цмоць має “глибокі зв’язки з українською громадою в Україні та Канаді”, і вона готова сприяти поглибленню канадсько-українських зв’язків на всіх рівнях.

Вона буде очима та вухами Канади в Києві та гарантуватиме, що Канада зможе продовжувати підтримувати Україну в цей важкий час і в довгостроковій перспективі.

У п’ятницю, 20 вересня, Росія висунула чотирьом своїм солдатам звинувачення у катуванні та вбивстві громадянина США, який жив у Донецьку. 

Цього тижня на голландській військовій базі НАТО завершила масштабні 11-денні навчання з боротьби з безпілотниками, у яких Україна вперше взяла участь.

Станом на 16:00 п’ятниці, 20 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулось вже 123 ворожих атак. Найактивніше ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх боїв.

Сьогодні, 20 вересня, російські війська авіабомбами атакували місто Харків. Є жертви.

Російські війська завдали ракетного удару по Одесі, внаслідок чого поранено чотирьох людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.