Росіяни розпочали псевдовибори на ТОТ України – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

З 31 серпня на тимчасово окупованих територіях України стартувало псевдоголосування до “місцевих рад” та “законодавчих органів”.

Зокрема на ТОТ Донецької та Запорізької областей росіяни до 8 вересня будуть проводити так зване “дострокове голосування”. Тобто, “вибори” за місцем проживання.

На ТОТ Луганської та Херсонської областей “дострокове голосування” розпочнеться 2 вересня.

З 8 по 10 вересня “вибори” вже будуть проводити на дільницях.

У ЦНС наголосили, що така розтягнута схема необхідна окупантам, аби приховати явку та відсутність інтересу місцевих до “волевиявлення”.

Вже 8 вересня окупанти планують завезти масовку для фіксації явки на кількох обраних дільницях.

Станом на цей час “члени виборчої комісії” у присутності російських солдатів обходять помешкання українців, аби виявити охочих “голосувати”. Аналогічну схему росіяни вже відпрацювали у 2022 році на “референдумі”.

“Закликаємо українців не відчиняти двері окупантам, а за можливості залишити регіон чи своє помешкання на період “дострокового голосування””, – наголосили у ЦНС.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.