СБУ оголосила підозру Ігорю Коломойському

Джерело: СБУ

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки повідомили про підозру за двома статтями олігарху Ігорю Коломойському.

За матеріалами правоохоронців, проявом 2013-2020 років Коломойський легалізував більш як пів мільярда гривень шляхом виведення коштів за кордон. Для цього він використовував підконтрольні банківські установи.

Таким чином олігарху оголошено про підозру одразу за двома статтями:

  • ст. 190 (шахрайство);
  • ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора триває.

  • З матеріалів засідання Високого суду Лондона відомо, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський погрожував ексголові Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревій та її заступниці Катерині Рожковій.

Італія передасть другу систему протиповітряної оборони SAMP-T в Україну для відбиття російських ракетних атак вже найближчим часом.

Джерело: пресслужба поліції Києва. У Києві поліціянти спільно зі співробітниками СБУ затримали 16-річного студента, який…

Щонайменше 12 осіб загинули через повені в Центральній Європі, зокрема в Румунії, Польщі, Австрії та Чехії. Цього тижня очікуються ще катастрофічніші погодні умови.

Російські війська просунулися на Сіверському, Покровському напрямках і під Вугледаром Донецької області. Також ворогу вдалося відвоювати населений пункт у Курській області РФ, де українські сили також мають просування.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 15 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень. Найбільша кількість боїв відбулася на Покровському та Курахівському напрямках.