«Ігноруй вибори»: Сили оборони за допомогою БпЛА поширюють на ТОТ листівки із закликом ігнорувати псевдовибори

Джерело: Центр національного спротиву.

Українські захисники за допомогою безпілотника поширюють над тимчасово окупованими територіями України листівки із закликом ігнорувати псевдовибори росіян.

У ЦНС пояснили, що на тимчасово окупованих територіях почалося псевдоголосування – так званий “єдиний день голосування”, який відбувається з 31 серпня по 10 вересня. Суть цього псевдоголосування – показати “підтримку окупації”.

З огляду на це Сили оборони України поширили листівки з закликом не брати участь у псевдоголосуванні на псевдовиборах, а також передали вітання “учасникам виборів” (членам комісій та кандидатам).

У ЦНС нагадали, що зараз російські солдати з автоматами обходять помешкання українців з закликом “голосувати”, а вже з 8 по 10 вересня “волевиявлення” почнеться у дільницях, також під наглядом автоматників. Туди росіяни планують зганяти масовку з РФ, а також бюджетників, які залежні від окупаційної влади.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.