Грузія припинила реекспорт європейських авто у РФ та РБ

Джерело: “Ехо Кавказу

26 вересня у Грузії набула чинності заборона на експорт та реекспорт автомобілів з країн Євросоюзу до Росії та Білорусі.

Відповідні обмеження передбачено одинадцятим пакетом санкцій ЄС, який затвердили 23 червня. До РФ заборонено постачати автомобілі з об’ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів (1,9 літра), а також усі електричні та гібридні автомобілі.

З 1 серпня Грузія обмежила експорт та реекспорт американських автомобілів до Росії.

Водночас реекспорт автомобілів з Грузії до країн Центральної Азії продовжується в колишньому темпі. Експерти неодноразово застерігали, що частина цих авто потім переправляється до РФ.

Читайте також: Кремль влив стільки грошей в економіку, що створює бум, але цей картковий будиночок може впасти найближчим часом, – Insider

За минулі два роки реекспорт автомобілів став однією з найважливіших статей експорту Грузії, досягнувши цього року $1,178 млрд – майже 33% всього експорту.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.