Британський мільярдер Річард Бренсон анонсував створення кліматичної коаліції «Вартові планети»

Джерело: The Hill

Британський мільярдер Річард Бренсон оголосив про створення коаліції для боротьби зі змінами клімату. Вона матиме назву “Вартові планети” (Planetary Guardians).

Як розповіли у виданні, до коаліції входять 14 відомих у світі лідерів думок, серед яких актор Роберт Редфорд, вчена й захисниця природи Джейн Гудолл і колишній президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

За словами Бренсона, шлях боротьби зі змінами клімату починається з їх належного вимірювання.

“Якщо ви не можете правильно виміряти щось, то не зможете це виправити. Ідея в тому, що ми вимірюватимемо дев’ять основних планетних показників щороку”, – пояснив він.

Зокрема йдеться про площу дощових лісів та зникнення видів.

Водночас Бренсон також визнав вплив його компанії Virgin Group, яку він заснував у 1970 році, на зміну клімату. До складу транснаціонального конгломерату входить понад 400 компаній, зокрема авіакомпанія Virgin Atlantic і комерційна космічна програма Virgin Galactic.

Він зауважив, що Virgin Galactic змогла звести до мінімуму ціну польоту в космос “з вуглецевої точки зору”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.