США назвали «абсурдною» спробу Росії повернутися до Ради ООН з прав людини

Джерело: CNN

Представник США заперечив спробу Росії знову приєднатися до Ради ООН з прав людини після виключення у квітні минулого року після вторгнення Москви в Україну.

У США зауважили, що члени ООН мають рішуче відхилити безглузду пропозицію, як вони це зробили минулого року.

Росія вчинила порушення міжнародного гуманітарного права та злочини проти людяності в Україні, а також порушення та зловживання правами людини в Росії, включаючи свавільні арешти росіян, які намагалися реалізувати свою свободу вираження поглядів, щоб засудити жорстоку війну Путіна, — заявив представник.

Він додав, що фактично, у жовтні минулого року Рада створила спеціального доповідача щодо ситуації з правами людини в Росії, ще більше продемонструвавши непридатність РФ для членства в Раді ООН.

Читайте також: В ООН знайшли «постійні докази» здійснення російськими військами воєнних злочинів в Україні

РФ звинувачують у  величезній кількості порушень прав людини  під час повномасштабної війни проти України, а Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна за злочин депортації українських дітей до Росії.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт Путіна

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.