Німеччина спорядить Україні додаткові засоби ППО для захисту зернових вантажів

Джерело: Bloomberg

Німеччина планує постачити Україні більше засобів ППО, щоб допомогти захистити зернові вантажі від російських бомбардувань.

Зауважується, що Берлін планує передати Києву додаткову систему IRIS-T і більше десятка установок Gepard для відбиття атак на вантажі, що прямують до Румунії, повідомили джерела близькі до цього питання.

Озброєння має надійти в Україну до кінця 2023 року, водночас система IRIS-T надійдуть згодом.

Німеччина вже зміцнила захист України від російського вторгнення двома системами IRIS-T, надісланими в серпні. Тоді президент Володимир Зеленський назвав пускові установки “потужними і дуже потрібними”.

Нагадаємо, 2 жовтня Німеччина оновила список військової допомоги Україні. Зокрема Берлін спорядив термінали супутникового зв’язку SatCom та гусеничні всюдиходи BV 206.

Раніше бюджетний комітет Бундестагу схвалив запит міністерства оборони Німеччини та міністерства внутрішніх справ про виділення додаткових 12 мільярдів євро на військову допомогу Україні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.