ООН направила експертів на місце ракетного удару у селі Гроза

Джерело: Sky News

Організація Об’єднаних Націй направила групу експертів на місце ракетного удару у селі Гроза Харківської області, де через ракетний обстріл росіян загинуло понад 50 осіб.

“Верховний комісар ООН з прав людини Фолкер Турк, який на власні очі побачив жахливі наслідки таких ударів, глибоко шокований і засуджує ці вбивства”, – заявила речниця Управління Верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл.

За її словами, експерти ООН у Грозі поспілкуються з мешканцями та постраждалими та зберуть більше інформації про обстріл населеного пункту.

Нагадаємо, що 5 жовтня російські військові завдали удару по кафе та магазину у селі Гроза Куп’янського району (на Харківщині). Внаслідок атаки загинуло понад 50 осіб, що становить 1/6 всього населення селища.

Зокрема, сьогодні, 6 жовтня, російська армія завдала ракетного удару по Харкову. Відомо про двох загиблих – 10-річного хлопчика та його 68-річну бабусю.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.