Росію ніколи не вважатимуть надійним постачальником енергії, – дипломат США

Джерело: The Telegraph

За словами помічника державного секретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтта, Росія більше ніколи не буде розглядатися як надійний постачальник енергії.

Паєтт також сказав, що Сполучені Штати та їхні партнери з G7 мають намір позбавити Росію будь-яких надходжень від енергії.

“Для мене цілком зрозуміло, що Росія більше ніколи не буде розглядатися як надійний постачальник енергії. Зокрема, у випадку з нашими партнерами з Великої сімки, ми також прагнемо працювати разом, щоб позбавити Росію майбутніх доходів від енергії, і націлимося, зокрема, на інвестиції та проєкти, покликані збільшити майбутні доходи Росії від енергії”, – сказав Паєтт журналістам.

У четвер Сполучені Штати запровадили перші санкції проти власників танкерів, що перевозять російську нафту, ціна якої перевищує максимальну ціну G7 у 60 доларів за барель.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен 11 жовтня заявила, що обмеження ціни на російську нафту під керівництвом G7 різко знизило доходи Росії за останні десять місяців, і що дуже важливо продовжувати накладати серйозні та зростаючі витрати на Росію через її війну в Україні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.